Η Αφίσα της ταινίας Μια φανταστική Γυναίκα

Σκηνοθεσία: Sebastián Lelio
Drama | CH
Παίζουν: Daniela Vega, Francisco Reyes
Διάρκεια: 104 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 08/03/2018, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Η Μαρίνα είναι μια τρανσέξουαλ που δουλεύει ως σερβιτόρα και τραγουδίστρια σε κλαμπ. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του συντρόφου της θα βρεθεί αντιμέτωπη, τόσο με την εχθρική αντιμετώπιση της οικογένειάς του, όσο και με τη συνολική κοινωνική προκατάληψη. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να αντιδράσει.

Ο ταλαντούχος Χιλιανός σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο, μετά τη «Gloria»,  μας συστήνει τη Μαρίνα, μια ηρωίδα γεμάτη ενέργεια, αποφασιστικότητα και αυτάρκεια, μια γυναίκα που, έστω με άλλο τρόπο, αρνείται πεισματικά να ενταχθεί σε μια προκαθορισμένη ταμπέλα.

Με τεχνικές ψυχολογικού θρίλερ, οι οποίες συνδέονται αρμονικά με στοιχεία ποιητικού λυρισμού, σκιαγραφείται το αλμοδοβαρικό πορτραίτο μιας σύγχρονης ηρωίδας που αγωνίζεται για την ταυτότητά της και την ανθρώπινη διάστασή της.

«Ο άσος στο μανίκι» του Λέλιο είναι η πρωταγωνίστριά του, η Ντανιέλα Βέγα, τρανσέξουαλ και η ίδια, ηθοποιός και τραγουδίστρια με μικρή αλλά αναγνωρισμένη καριέρα στη Χιλή, που με την εσωτερική δύναμη της ερμηνείας της κρατά το ρόλο στα χέρια της και τον απογειώνει, 

Η ταινία κέρδισε το βραβείο Σεναρίου στη φετινή Berlinale και είναι υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

trailer https://www.youtube.com/watch?v=xdzff33NXUg