Η αφίσα του φεστιβάλ RE:THINK GAIA

ENOTHTA ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΛΕΣΧΗΣ | ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΗ

Στις 24 και 25 Ιουνίου το Αγρόκτημα Φοίφα ανοίγει την αγκαλιά του για να μας χωρέσει πάλι όλες και όλους, μικρούς, μεγάλους, πολύχρωμους ανθρώπους στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού για τον σπόρο, τη φύση και τη γη, που σκοπό έχει να συνδέσει τη δημιουργία, την καλλιέργεια, τη συμπόρευση και την επαφή με τη φύση, το σώμα και τον εαυτό μας σε ένα όλον

Πρόκειται για ένα συνεργατικό φεστιβάλ ανταλλαγής γνώσεων, δεξιοτήτων, εμπειριών και συναισθημάτων μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την καθιερωμένη, εδώ και οχτώ χρόνια, Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του Αγροκτήματος Φοίφα

Ένας νέος Πολιτισμός της Καλλιέργειας συνιστά επιτακτικό αίτημα της εποχής! Στόχος του φεστιβάλ είναι να επικοινωνήσει μηνύματα και πρακτικές για μια βιωσιμότερη διαχείριση της γης και προστασία του περιβάλλοντος, με απώτερο σκοπό την ολιστική ανάπτυξη μιας πιο δίκαιης και εναρμονισμένης με τις φυσικές διαδικασίες κοινότητας.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν, με προαιρετική συνεισφορά 5 ευρώ.
Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν λειτουργικές και υλικές ανάγκες του φεστιβάλ καθώς και την ανασυγκρότηση της Τράπεζας Σπόρων του Αγροκτήματος που έχει δώσει πάνω από 5000 φακελάκια παραδοσιακών σπόρων τα τελευταία 3 χρόνια (μόνο, για τα προηγούμενα χάσαμε το μέτρημα!), είναι ανοιχτή στο κοινό καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο εκατοντάδων, μικρών και μεγάλων, Σποροφυλάκων!

Ως Κινηματογραφική Λέχη Καλαμάτας συμμετέχουμε στο RE:THINK GAIA Festival 2023 με την ενότητα προβολών: EXOYME MONO MIA ΓΗ

Αν υπάρχει ένα πράγμα που ενώνει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, ηλικίας και εισοδήματος είναι ότι όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι: έχουμε μόνο μια Γη. Στον αέναο κύκλο της ζωής, εδώ θα ζήσουμε, θα δημιουργήσουμε και θα πεθάνουμε,  σε αυτό το περιβάλλον θα γεννηθούν και θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας και όλες οι μελλοντικές γενιές.

Από την χειμαρρώδη φαντασία του Steve Cutts και του Michael Cawood μέχρι τα animation του Hugo Caby και του Antoine Duprie, η ενότητα της Λέσχης τονίζει την μοναδικότητα του πλανήτη μας και την πλήρη εξάρτησή μας από την επιβίωση του.  

Δεν μας μένει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουμε τις αλλαγές που θα μας μεταμορφώσουν, που θα επιτρέψουν μια πιο καθαρή, πιο πράσινη, βιώσιμη ζωή, σε αρμονία με τη φύση.