Καλοκαίρι 2022 – Δελτίο Τύπου

Μετά από δέκα χρόνια γεμάτα θερινές κινηματογραφικές αναμνήσεις, η Λέσχη μεταφέρει τις προβολές τις σ’ ένα καινούριο χώρο, στήνοντας μια καινούρια κινηματογραφική εμπειρία.  Καινούριες μνήμες, καινούριες προκλήσεις, καινούριες αποδράσεις. Εξάλλου, δεν υπάρχει καλύτερη φυγή από την πραγματικότητα από τις φανταστικές

Το Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας τιμά τη μνήμη του Αντώνη Παπαδόπουλου

Το Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας τιμά τη μνήμη του Αντώνη Παπαδόπουλου

Το Φεστιβάλ Δράμας τιμά με ένα online αφιέρωμα την μνήμη και την προσφορά του επί δεκαετίες καλλιτεχνικού του διευθυντή και μεγάλου υποστηρικτή της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους.

08 ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – Τα Τριάντα Εννέα Σκαλοπάτια

08  ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – Τα Τριάντα Εννέα Σκαλοπάτια

Λονδίνο, Αγγλία. 1914. Όταν ανακαλύπτει ένα μυστικό σχέδιο για τη δολοφονία του Έλληνα Πρωθυπουργού από Γερμανούς κατασκόπους, ένας παροπλισμένος πράκτορας καταφεύγει στον Ρίτσαρντ Χάνεϊ που μένει στο ίδιο κτίριο…

07 ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – Κάπτεν Αλατρίστε

07  ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – Κάπτεν Αλατρίστε

Βασισμένη στα ιστορικά μυθιστορήματα του Arturo Pérez-Reverte, πρόκειται για την ακριβότερη ισπανική παραγωγή όλων των εποχών. Αναπλάθει, με εμμονή στην ακρίβεια, τόσο την Ισπανία της εποχής όσο και τα πεδία των μαχών χωρίς να εξιδανικεύει τίποτα.

Οδεύοντας προς την άνοιξη με τον πολιτισμό Made in Italy

Οδεύοντας προς την άνοιξη με τον πολιτισμό Made in Italy

H Filmhouse / Νέα Κινηματογραφκή Λέσχη Καλαμάτας σας προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά στο 4ο διαδικτυακό φεστιβάλ του πολιτισμού Made in Italy που θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Απριλίου στην ιστοσελίδα www.iicateneonline.gr.

06 ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – M, Ο Δράκος του Ντίσελντορφ

06  ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – M, Ο Δράκος του Ντίσελντορφ

Μέσα σε μια ταραγμένη περίοδο για τη Γερμανία, ο Αυστριακός σκηνοθέτης Fritz Lang (“Μετρόπολις”, Moonfleet” κ.α.) δημιουργεί τη πρώτη ομιλούσα ταινία του, που έμελλε να γίνει κλασική όχι μόνο ως ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ, αλλά και ως προπομπός του εφιάλτη που θα ερχότανε.