Το Πρώτο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας (#kalyff) αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας Ενωση Συλλογων Γονεων Δημου Καλαματας και της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata και της ΦΑΡΙΣ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας και έρχεται σε ετήσια βάση για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του πρώτου παιδικού και εφηβικού κινηματογραφικού φεστιβάλ το Σάββατο 12/2/2023 ώρα 17.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό εργαστήρι στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 95, με τίτλο: “Γυρίζοντας μια ταινία” με τον Γιώργο Λουριδά.

ο Γιώργος Λουριδάς
Ο «δικός μας» Γιώργος Λουριδάς

Ο Καλαματιανός σκηνοθέτης και δημιουργός του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου: Οι Μονόλογοι της Λήδας, θα μας μυήσει, με την αφηγηματική βοήθεια του συγγραφέα Παντελή Φλωρόπουλου στην κινηματογραφική αφήγηση. Σε ένα 4ωρο σεμινάριο, από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. νέοι ηλικίας 13-18, θα μάθουν να γυρίζουν και να παίζουν σε μια κινηματογραφική σκηνή.

ο Παντελής Φλωρόπουλος
Παντελής Φλωρόπουλος, συγγραφέας και εκδότης

Ο Παντελής Φλωρόπουλος ασχολείται με το παραμύθι, που αφορά μικρούς και μεγάλους, έχοντας εκδώσει ως τώρα 5 βιβλία, ενώ έχει δημοσιεύσει δεκάδες παραμύθια σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και δεκάδες άρθρα για το λαϊκό και το έντεχνο παραμύθι. είναι ο ιδρυτής και εκδότης του “Αραμπά” (1991 – 1997) και της εβδομαδιαίας εφημερίδας“Αναγγελία” στο Αγρίνιο από το 2000 μέχρι το 2017, έκτοτε δε τακτικός συνεργάτης της.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα γυριστεί ένα μικρό ταινιάκι που θα προβληθεί την τελευταία μέρα του φεστιβάλ.

Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε να δηλώσετε τα εξής στοιχεία Όνομα, Επώνυμο, Ηλικία, Τηλέφωνο και να τα αποστείλετε στο email: giorgosslouri@gmail.com ή στο enosisk@gmail.com από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 8/2/2023.

Το ανώτατο όριο συμμετοχής θα είναι 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.