Σκηνή από την όπερα Ο Μαγικός Αυλός

Σε συνεργασία με τον όμιλο Αντέννα και τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, η Λέσχη  εντάσσεται στο δίκτυο των 2.200 αιθουσών παγκοσμίως που προβάλλουν ταυτόχρονα ζωντανό υλικό από τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας σε ζωντανή μετάδοση το βραβευμένο “The Met: Live in HD” στην Καλαμάτα.

Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2020 με την αθάνατη όπερα «Πόργκι και Μπες» του κορυφαίου Αμερικανού συνθέτη Τζόρτζ Γκέρσουιν. Η «λαϊκή όπερα της Αμερικής», έτσι όπως την είχαν βαφτίσει οι δημιουργοί της, εκτυλίσσεται σε ένα φτωχό προάστιο του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα και διηγείται την ιστορία του ανάπηρου ζητιάνου Πόργκι, που ερμηνεύει ο Eric Owens και της αγαπημένης του και ναρκομανούς Μπες, που ερμηνεύει η Angel Blue.  Γεμάτη με πασίγνωστες μελωδίες όπως τα αγαπημένα “Summertime,” “It Ain’t Necessarily So,” “Bess, You Is My Woman Now,” “I Got Plenty o’ Nuttin,” και το “My Man’s Gone Now” στην οπερατική τους εκδοχή, η νέα συμπαραγωγή της Metropolitan Opera με την English National Opera και την Dutch National Opera, γνώρισε θριαμβευτική υποδοχή στην πρεμιέρα της στο Λονδίνο και συνεχίζει δυναμικά σε αίθουσες όλου του κόσμου.

Τι έγραψε για το Porgy and Bess η Washington Post
Τι έγραψε για το Porgy and Bess η Wall Street Journal
Τι έγραψαν για το Porgy and Bess οι New York Times

Ακόμη περισσότερες παραστάσεις με ελληνικούς υποτίτλους σε ζωντανή μετάδοση στην Καλαμάτα πρόκειται να έρθουν στο μέλλον στο πρόγραμμα της Λέσχης. Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS. Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το κεντρικό ζευγάρι της όπερας Πόργκι και Μπες
Ο Eric Owens (Πόργκι) και η Angel Blue (Μπες).