Η αφίσα της ταινίας Αγάπη = τρέλα

Σκηνοθεσία: Paolo Genovese
Comedy, Romance | 12+ | ΙΤΑ | 97’
Παίζουν: Edoardo Leo, Pilar Fogliati, Emanuela Fanelli
25/06/2026, 21:30, Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους, ελεύθερη κάτω των 18

Ο Πιέρο και η Λάρα συναντιούνται για ένα πρώτο ραντεβού στη Ρώμη. Εκείνος είναι χωρισμένος καθηγητής φιλοσοφίας, εκείνη συντηρήτρια επίπλων που προσπαθεί να αφήσει πίσω της μια σχέση χωρίς μέλλον. Το δείπνο ξεκινά απλά, σχεδόν αμήχανα, αλλά μέσα στο μυαλό των δύο ηρώων γίνεται πανικός.

Ο Πάολο Τζενοβέζε στήνει μια ρομαντική κωμωδία όπου οι σκέψεις, οι φόβοι, οι επιθυμίες και οι ανασφάλειες των πρωταγωνιστών αποκτούν φωνή. Οι εσωτερικοί τους «σύμβουλοι» τσακώνονται, σαμποτάρουν, ερωτεύονται, φοβούνται και παρεμβαίνουν σε κάθε βλέμμα και κάθε φράση.

Το αποτέλεσμα είναι μια ανάλαφρη αλλά εύστοχη ματιά στον σύγχρονο έρωτα: στο πώς κουβαλάμε τις προηγούμενες απογοητεύσεις, πόσο δύσκολο είναι να αφεθούμε και πόσο κωμικά παράλογη μπορεί να γίνει η προσπάθεια δύο ανθρώπων να πουν απλώς την αλήθεια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Follemente» υπήρξε μία από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του ιταλικού σινεμά για το 2025, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή από το κοινό. Η ταινία τιμήθηκε με το Nastro d’Argento Καλύτερης Κωμωδίας, ενώ η Πιλάρ Φολιάτι απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ως μιας σύγχρονης, ευρηματικής και ιδιαίτερα αγαπητής ρομαντικής κωμωδίας.