Διαφημιστικό της ταινίας Beloved

Σκηνοθεσία:  Jonathan Demme
Drama | K-16 | USA
Παίζουν: Oprah Winfrey, Danny Glover, Yada Beener
Διάρκεια: 172 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 8/3/2022, 19:00
Είσοδος: ελεύθερη

Η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας τιμώντας από κοινού τη ΓΥΝΑΙΚΑ, προβάλλοντας την ταινία «ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τόνι Μόρρισον.  Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid-19 (αποστάσεις, χρήση μάσκας, κ.λπ.). 

Το αφιέρωμα στη «ΓΥΝΑΙΚΑ» θα συνεχιστεί με την έκτη συνάντηση του δ’ κύκλου της Λέσχης Ανάγνωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων (περίοδος 2021 – 2022), την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19:00, όπου θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί το μυθιστόρημα «Η κλέφτρα των φρούτων» του νομπελίστα Πέτερ Χάντκε. Θα προηγηθεί ομιλία της συγγραφέως και μέλος της Ε.Μ.Σ. κας Νικολίνας Λέκκα με θέμα «Η Γυναίκα μέσα από τη Λογοτεχνία». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του γραφείου της ΕΜΣ (ισόγειος χώρος του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας).

Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων (κα Μαρία Νταλλή, salvadordal@gmail.com & messinionsyggrafeonenosi@gmail.com ).

Σύνοψη:

Η Αγαπημένη περιστρέφεται γύρω από την περιπετειώδη ιστορία μιας γυναίκας, λίγο μετά τον Αμερικανικό εμφύλιο, η οποία ενώ κατάφερε να δραπετεύσει από τους δυνάστες της και να ζήσει με τα παιδιά της ελεύθερη, κρύβει βαθιά μέσα της μεγάλα μυστικά που επιστρέφουν στο παρόν και την κυνηγούν. Αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργηματικού μυθιστορήματος της Τόνι Μόρρισον. 

Η ταινία του Τζόναθαν Ντέμι, ενός πολύ επιτυχημένου σκηνοθέτη των 90’s, ήρθε μετά την μεγάλη επιτυχία του με την  «Σιωπή των Αμνών» και τη «Φιλαδέλφεια», δίχως όμως να έχει την εμπορική και κριτική επιτυχία των προγενέστερών της . 

Το φιλόδοξο και τολμηρό «Αγαπημένη», μια διασκευή ψυχολογικού τρόμου από το ομώνυμο βιβλίο της Τόνι Μόρισον, αποτέλεσε λευκή επιταγή όχι μόνο για τον Ντέμι αλλά και για την ίδια την Όπρα Γουίνφρεϊ η οποία εξάλλου και προσέλαβε τον σκηνοθέτη για το έργο. 

Η ιστορία εστιάζει σε μια πρώην σκλάβο αμέσως μετά τον Εμφύλιο, και τα παντός είδους φαντάσματα που την επισκέπτονται και την καταλαμβάνουν καθώς το παρελθόν δεν πρόκειται ποτέ να θαφτεί. Ακόμη και αν υποτιμήθηκε όταν πρωτοκυκλοφόρησε, παραμένει μια ενδιαφέρουσα και καλοδουλεμένη παραγωγή ενός καταπληκτικού βιβλίου. 

Trailer: