Η Αφίσα της ταινίας Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ

Σκηνοθεσία: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Animation, Biography, Crime | UK, P
Παίζουν: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk
Διάρκεια: 94 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 01/02/2018, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Γιος ταχυδρόμου, ο Αρμάν Ρουλέν αναζητά το 1891 τον Τεό βαν Γκογκ για να του παραδώσει την τελευταία επιστολή του αδερφού του Βίνσεντ. Όταν μαθαίνει πως ο Τεό έχει πεθάνει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια πίσω από τη ζωή και τον προ ενός έτους μυστηριώδη θάνατο του διάσημου ζωγράφου.

Ένα animation το οποίο έχει θέμα τον Βίνσεντ βαν Γκογκ δεν θα μπορούσε να είναι σαν όλα τα άλλα. Και πράγματι η ταινία δίνει ζωή στους πίνακές του, για να διηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία. Πρόκειται για μία πολωνο-βρετανική παραγωγή, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ντορότα Κομπιέλα και του Χιου Γουέλτσμαν, ο οποίος έχει βραβευτεί με Όσκαρ μικρού μήκους animation το 2008, η οποία συνιστά πριν απ’ όλα ένα ανεπανάληπτο τεχνικό επίτευγμα, μιας και 65.000 καρέ ζωγραφιστήκαν στο χέρι από 125 καλλιτέχνες – επαγγελματίες ζωγράφους Πολωνίας και Ελλάδας.

Η αισθητική τους, αντιγράφει την τεχνοτροπία του Ολλανδού ζωγράφου και προσπαθεί να ζωντανέψει τον αληθινό κόσμο  μέσα από τα μάτια του, να ανακαλύψει το καλλιτεχνικό μυστικό του και να προσεγγίσει εικαστικά μια επιμορφωτική ιστορική αλήθεια – τη ζωή και το έργο του. 

Η ταινία έχει ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό Βραβείο καλύτερης animation ταινίας , είναι υποψήφια Οscar, και ήταν υποψήφια καλύτερη ταινία της κατηγορίας της στις Χρυσές Σφαίρες και στα BAFTA. 

trailer https://youtu.be/rxSOgybLujc
επίσημο site της ταινίας lovingvincent.com
δείτε την ταινία στο 
IMDB
κριτική του Variety
fb page: 
https://www.facebook.com/lovingvincentgr/