Η αφίσα της ταινίας Το Αγκάθι

Σκηνοθεσία:  Gene Saks
Comedy, Romance | K-12 | | EN
Παίζουν: Walter Matthau, Ingrid Bergman, Goldie Hawn
Διάρκεια: 104 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 01/07/2021, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ο Τζούλιαν Γουίνστον, ένας εργένης οδοντίατρος που φοβάται τις δεσμεύσεις, λέει ψέματα στην ερωμένη του ότι είναι παντρεμένος για να αποφύγει τυχόν απαιτήσεις γάμου. Η Τόνι αδυνατώντας να αντέξει την πραγματικότητα –όπως την έχει παρουσιάσει ο Τζούλιαν- αποπειράται να αυτοκτονήσει, αλλά ο νεαρός γείτονάς της Άιγκορ την σώζει την τελευταία στιγμή. Όταν ο Τζούλιαν μαθαίνει την τρέλα που πήγε να κάνει, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ήταν έτοιμη να πεθάνει για αυτόν, τής προτείνει να παντρευτούν. Εκείνη όμως θα του ζητήσει να γνωρίσει την γυναίκα του, για να σιγουρευτεί πως δεν είναι αυτή ο μόνος λόγος του χωρισμού τους. Τότε ο γιατρός θα αναγκαστεί να ζητήσει από τη βοηθό του, την αυστηρή κυρία Ντίκινσον, να υποδυθεί τη σύζυγό του. Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο και τα μπλεξίματα αρχίζουν… 

Πρόκειται για μία απολαυστική κωμωδία με έξυπνους διαλόγους, που αποτέλεσε αρχικά μεγάλη θεατρική επιτυχία στο Broadway το 1965 σε σενάριο τού Abe Burrows και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1969 με τον ίδιο τίτλο σε διασκευή τού I.A.L. Diamond, καταλήγοντας να είναι η ένατη ταινία με τα υψηλότερα κέρδη εκείνη την εποχή.

Η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Goldie Hawn κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου και ήταν επιπλέον υποψήφια στην ίδια κατηγορία και στα βραβεία Bafta. Για την ερμηνεία της κέρδισε επίσης Χρυσή Σφαίρα, ενώ στα ίδια βραβεία η ταινία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας (Μιούζικαλ ή Κωμωδία) και η Ingrid Bergman ήταν υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού (σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ).