Σκηνοθεσία: Catherine Hardwicke
Παίζουν: Drew Barrymore, Toni Collette, Dominic Cooper
Διάρκεια: 112 λεπτά
Χώρος Προβολής — Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Μία ταινία φτιαγμένη από γυναίκες, με αποδέκτη, όμως, κάθε ον έχον ψυχή, το φιλμ αυτό της Χάρντγουικ. Αντίθετες, μα συνάμα τόσο ίδιες, δύο αχώριστες φίλες, η Μίλι και η Τζες μοιράζονται από την παιδική τους ηλικία το καθετί. Ρέποντας σε σκηνές προς το μελόδραμα, η σκηνοθέτιδα καταφέρνει να το αποφύγει με ιδιαίτερη άνεση, δημιουργώντας ολιστικούς χαρακτήρες και συνθέτοντας ευρήματα που ισορροπούν ακροποδητί μεταξύ γέλιου και δράματος. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην απίστευτη χημεία μεταξύ της Μπάριμορ και της Κολέτ. Ανάμεσά τους θα μπουν στην ενήλικη ζωή τους τα σχέδια για απόκτηση οικογένειας της Τζες και η σοβαρή ασθένεια της Μίλι.

Γνωρίζοντας πως καταπιάνεται με κάτι δύσκολο και «κουρασμένο» η δημουργός το ντύνει με ένα πέπλο νεωτερισμού κι ευαισθησίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ακόμα ορισμένες σεκάνς-«κλείσιμο του ματιού» στην προηγηθείσα καριέρα των ηθοποιών. Ιδρύοντας μία προσωπική φόρμα η Χάρντγουικ μετατρέπει το φιλμ της σε ένα νηπενθές τεχνούργημα υπέρ της ιδέας της Φιλίας.

Ανάμεσα σε ιδιαίτερα θετικές κριτικές η ταινία απέσπασε επίσης μία υποψηφιότητα στα βραβεία GMS του 2016 για τη μουσική της επιμέλεια.