Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας
Action, Comedy | K-12 | GRE
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άννα Καλαϊτζίδου
Διάρκεια: 98 λεπτά
Χώρος Προβολής: Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας — 09/09/2022, 21:00
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών

Η τελευταία υπαίθρια προβολή της λέσχης, είναι ένα κλασικό road movie με feelgood διάθεση και σπαρταριστές ατάκες, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο μια υπέροχη θερινή σεζόν ταινιών. Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουραντ προβάλλεται στην Καλαμάτα παρουσία του σκηνοθέτη της αποτελώντας μια από τις ευχάριστες πρόσφατες εγχώριες κινηματογραφικές εκπλήξεις

Ο Χρήστος και ο Αντώνης, δύο κολλητοί που συγκατοικούν στο κέντρο της Αθήνας, και έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές οικονομικές δυσκολίες, αφού είναι και οι δύο άνεργοι και ζουν είτε από μικροδουλειές και το επίδομα ανεργίας του Χρήστου, είτε επινοικιάζοντας το ένα δωμάτιο του σπιτιού τους, περνούν τον χρόνο τους βλέποντας ταινίες των 80s και 90s και ασχολούνται με τη μουσική.

O καθένας έχει τις δικές του δυσκολίες, ο Χρήστος περιμένει τα αποτελέσματα της υγείας του μετά από μια κρίσιμη εξέταση, και ο Αντώνης προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τον μικρό του γιο και τη πρώην γυναίκα του που τον έχει παρατήσει. Ενωμένοι σε όλα, μέσα σε μια στιγμή παίρνουν μια τρελή απόφαση, που όμως θα τους κάνει να ξεφύγουν από την πραγματικότητα: θα ψάξουν για την παλιά τους αγάπη, τον εφηβικό και παντοτινό τους έρωτα, τη Λώρα, μια πορνοστάρ που εξαφανίστηκε πριν χρόνια και έκτοτε κανείς δεν ξανάμαθε τίποτα για εκείνη.

Θα ξεκινήσουν ένα roadtrip με ένα βαν και έναν χειρόγραφο χάρτη για πυξίδα, στο μεταξύ θα νιώσουν και πάλι δυνατοί και χαρούμενοι. Ο κοινός σκοπός τους να βρουν και ίσως και να σώσουν τη Λώρα , γιατί διαισθάνονται πως κινδυνεύει, τους κάνει να νιώθουν και πάλι ζωντανοί. Ξεπερνώντας όλες τις δοκιμασίες και τα εμπόδια , θα καταφέρουν μέσω μιας σύμπτωσης, να φτάσουν κοντά στην αγαπημένη τους, αλλά τότε ίσως βιώσουν την απογοήτευση για ακόμα μια φορά.

Η Λώρα παραμένει ένα μυστήριο και για τους δύο φίλους και για τους θεατές. Η διαδρομή τους όμως μέχρι να φτάσουν σε εκείνη, αξίζει. Το δράμα και η κωμωδία περιπλέκονται, το ίδιο και τα κινηματογραφικά είδη, τα χρώματα και οι μουσικές. Το χιούμορ αν και αντισυμβατικό δεν περισσεύει καθόλου, αντιθέτως προσδίδει στην ταινία, αλλά και οι ερμηνείες, τόσο των πρωταγωνιστών ( Μιχάλης Σαράντης και Μάκης Παπαδημητρίου), όσο και της υπόλοιπης ομάδας. Η επιστροφή στη ξεγνοιασιά και την παιδικότητα, η φυγή από τη μίζερη και σκληρή πραγματικότητα, η αναζήτηση για κάτι ανώτερο και αληθινό, όπως είναι η εφηβική αγάπη, είναι στοιχεία που αγγίζουν τον θεατή και τον κάνουν να εκτιμήσει την Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ.