Διαφήμιση της προβολής Άνθρωποι και Ποντίκια

Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας — 31/01/2022, 19:00
Είσοδος: ελεύθερη

“Οι μέρες που ζούμε χρειάζονται αλληλεγγύη, οράματα, ελπίδα και ανθρωπιά. Η τέχνη καλείται να παίξει τον ιστορικό της ρόλο. Να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας…. μεταφέροντας τα δικά της μηνύματά στο σήμεραTα δικά της μηνύματα δε γνωρίζουν ηλικιακές ομάδες, χρώμα, φύλο και οικονομική επιφάνεια…”

Η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων ανακοινώνει την τέταρτη συνάντηση του δ’ κύκλου της Λέσχης Ανάγνωσης (περίοδος 2021 – 2022), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον covid-19 (αποστάσεις, χρήση μάσκας, κ.λπ.)

Προτού την παρουσίαση και σχολιασμό του μυθιστορήματος «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Αμερικάνου νομπελίστα συγγραφέα Τζον Ερνστ Στάινμπεκ, θα προηγηθεί η προβολή της θεατρικής παράστασης του ομώνυμου βιβλίου, σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη με ελεύθερη είσοδο.

Το μυθιστόρημα «Άνθρωποι και Ποντίκια» εκδόθηκε πρώτη φορά το 1937 και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς. Ο Τζων Στάινμπεκ τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1962.Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων (κα Μαρία Νταλλή, salvadordal@gmail.com & messinionsyggrafeonenosi@gmail.com ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

“Οι μέρες που ζούμε χρειάζονται αλληλεγγύη, οράματα, ελπίδα και ανθρωπιά. Η τέχνη καλείται να παίξει τον ιστορικό της ρόλο. Να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας…. μεταφέροντας τα δικά της μηνύματά στο σήμεραTα δικά της μηνύματα δε γνωρίζουν ηλικιακές ομάδες, χρώμα, φύλο και οικονομική επιφάνεια…”

Η Δραματική σχολή Τράγκα και το θέατρο Έναστρον παρουσίασαν το 2012 ένα διαχρονικό έργο για τα ανθρώπινα όνειρα, τη ζωή, τη θλίψη, το μεγαλείο και τον θρίαμβο του ανθρώπινου είδους, βασισμένο στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Τζων Στάινμπεκ.Στην παράσταση συμμετείχαν απόφοιτοι και σπουδαστές της σχολής Τράγκα.

Υπάρχει ένα χωριό σβησμένο απ΄το χρόνο.
Εκεί όπου όλα κυλούν φυσιολογικά.
Εργάτες. Μέρες. Άχυρα. Γυναίκες. Νύχτες.
Φάρμες. Έρωτες. Καυγάδες.
Δυσκολίες. Αντιπάθειες. Άλογα. Ενοχές.
Ή μήπως όχι;
Μπορούν δυο κομμάτια που λείπουν, να διαλύσουν το παζλ;
Στο μέρος που σκοτώνει τα όνειρα,
το μηδέν μοιάζει με άπειρο.
Το σκουπίδι, με θησαυρός.
Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.
Δεν υπάρχουν αλήθειες και ψέματα.
Υπάρχουν μόνο πάθη και όνειρα.
Υπάρχει μόνο παρόν. Ούτε πριν, ούτε μετά.
Υπάρχουν μόνο Άνθρωποι.
Και Ποντίκια.

Συντελεστές Παράστασης:
Μετάφραση – Απόδοση κειμένου: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Θάνος Περιστέρης
Σκηνογραφία: Γιώργος Μέρλος
Μουσική: Μισέλ Μουσού
Κινησιολογία – Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγέλα Πατσέλη
Επεξεργασία video-camera: Λευτέρης Τσίτας
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κατσής
Υπεύθυνες επικοινωνίας: Γκέτση Αρτίνα, Λουλάκη Σοφία
Πρώτη παράσταση: 12 Μαΐου 2012

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ 1939

Επίσης στο διαδίκτυο προσφέρεται ελεύθερα προς προβολή η ομώνυμη ταινία του Lewis Milestone: