Η αφίσα της ταινίας Ασύλληπτη Απόδρασις

Σκηνοθεσία: Gérard Oury
Adventure, Comedy, War | FR
Παίζουν: Bourvil, Louis de Funès, Terry-Thomas
Διάρκεια: 132 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 04/07/2019, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου ένα αγγλικό συμμαχικό αεροπλάνο καταρρίπτεται από τους Γερμανούς και πέφτει στο γερμανοκρατούμενο Παρίσι. Ένας νευρικός μαέστρος (Λουί ντε Φινές) και ένας αγαθός μπογιατζής (Αντρέ Μπουρβίλ) θα  διασώσουν το πλήρωμά τους και θα προσπαθήσουν να τους βοηθήσουν να διαφύγουν όλοι μαζί στην Αγγλία. 

Γυρισμένη 20 χρόνια μετά τον πόλεμο, αυτή η κωμωδία-θρύλος ρίχνει μια καλοκάγαθη, γεμάτη νοσταλγία ματιά στο παρελθόν της Γαλλίας. Σκηνοθετημένη με τρομερή ενέργεια και με καλές ερμηνείες, συνδυάζει την περιπέτεια με το πλούσιο γέλιο, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους δύο δημοφιλέστατους Γάλλους κωμικούς να συναγωνιστούν ο ένας τον άλλο σε απίθανα κωμικά ευρήματα! 

Για πάνω από 40 χρόνια βρισκόταν στην κορυφή του γαλλικού box office με περισσότερα από 17 εκατομμύρια εισιτήρια. Τελικά την προσπέρασαν οι ταινίες «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι» (2008) και «Οι Άθικτοι» (2011). Στην Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ για ξένη ταινία, κόβοντας μόνο την πρώτη εβδομάδα 310.000 εισιτήρια.