Η αφίσα της ταινίας Άθικτος

Σκηνοθεσία: Juan Carlos Fresnadillo
Παίζουν: Max von Sydow, Eusebio Ponsela
Διάρκεια: 108 λεπτά
Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας — 21/02/2013, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Τι είναι τύχη; Ποιοι από εμάς είναι τυχεροί και ποιοι άτυχοι; Ποιοι παράγοντες το κρίνουν αυτό; Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό; Πόσες πιθανότητες έχεις να διασχίσεις τρέχοντας έναν αυτοκινητόδρομο με τα μάτια κλειστά και να φτάσεις απέναντι ζωντανός;

Ο Άθικτος μας εισάγει σε μια μυστική κοινωνία όπου διοργανώνονται περίεργα παιχνίδια τύχης, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση με τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου και με τίμημα την ίδια την ζωή των παιχτών.

Η ταινία βασίζεται σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα: Θεωρεί την τύχη ως ένα  αγαθό που μπορεί να κλαπεί από τους άλλους ή να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής. Ένας σκοτεινός, αμοραλιστικός  κόσμος ανθρώπων που πιστεύουν στην τύχη και επιδίδονται σε ριψοκίνδυνα παιχνίδια, ξεδιπλώνεται με ατμοσφαιρικό τρόπο στο φιλμ, ένας κόσμος όπου η αγάπη είναι δύσκολο να ευδοκιμήσει.

Το μεταφυσικό κλίμα, το ανορθόδοξο μοντάζ, και το έξυπνο, ιδιαίτερο, σενάριο, αποτελούν τα στοιχεία που έκαναν τον Άθικτο μια από τις εκπλήξεις του σύγχρονου Ισπανικού κινηματογράφου και ταυτόχρονα ένα σινεφίλ εγχείρημα που δεν αφήνει αδιάφορο και τον πιο ανυποψίαστο θεατή.

Με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Cervantes.