Αφίσα της εκδήλωσης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Προβολές ταινιών με live μουσική από την Moving Band σε συνεργασία με την ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, τη FILMHOUSE/ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, τη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Φ.Ο.ΚΑΛ.) τη ΦΑΡΙΣ και τον ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Χώρος Προβολής: ΕΡΤ Καλαμάτας, Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας — 21/06/2022, 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, ημέρα Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής το σύνολο “Moving Band” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα παρουσιάσει τρεις ταινίες με άφθονο χιούμορ και εντυπωσιακές σκηνές από τον μάγο του Βωβού κινηματογράφου παρουσία ζωντανής μουσικής, στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας, στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ (δίπλα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Το σύνολο “Moving Band” του Δημοτικού Ωδείου ετοίμασε μουσική που ξεχειλίζει από ζωντάνια, χιούμορ αλλά και απρόοπτα ηχητικά “περιβάλλοντα” που ντύνουν μουσικά τα ατέλειωτα κυνηγητά του Buster Keaton!

Η εκδήλωση ξεκινά στις 20:30  με μια ενότητα κινουμένων σχεδίων κατάλληλη για ηλικίες από 4 ετών και πάνω με θέμα «Μουσικοί και Φίλοι» γεμάτη γέλιο με επιμέλεια του Βασίλη Παπαευσταθίου της Filmhouse/Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας. Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας απ’ την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας με θέμα «Πορτρέτο».

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022, σε συνεργασία με την ΕΡΤ Καλαμάτας, την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη | Filmhouse και την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ.).

Το σύνολο “Moving Band” αποτελείται από τους: Γιώργο Παυλάκο – φλάουτα με ράμφος, εβραϊκή άρπα και μπουρμπουλήθρες Σταύρος Τσότρας – φαγκότο και καραμούζα Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου – ένα βουνό από κρουστά, σφυρίχτρες και μπουρμπουλήθρες Κατερίνα Μηλιαρέση – άλλο ένα βουνό από κρουστά, σφυρίχτρες και μπουρμπουλήθρες Στάθης Γυφτάκης – πιάνο,παιδικό ξυλόφωνο και μπουρμπουλήθρες.