Η αφίσα της ταινίας Chevalier

Σκηνοθεσία: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Κέντρος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πάνος Κορώνης
Διάρκεια: 99 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 01/12/2016, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ο ιδιοκτήτης ενός γιοτ και οι πέντε φιλοξενούμενοί του, επιστρέφοντας από μια χειμερινή εκδρομή ψαρέματος, εγκλωβίζονται στο σκάφος ανοιχτά του Σαρωνικού λόγω μιας μηχανικής βλάβης. Για να περάσει η ώρα ξεκινούν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι, με νικητή τον καλύτερο και έπαθλο ένα δαχτυλίδι chevalier. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Το  Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό, σχολιάζοντας εύστοχα την ανδρική ματαιοδοξία και την κοινωνική ανταγωνιστικότητα. Το μεγάλο του ατού είναι οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, οι οποίοι συμπληρώνουν ιδανικά ο ένας τον άλλον και δίνουν στους ήδη εκπληκτικούς διάλογους μια άλλη διάσταση. Διαποτισμένοι  με πανέξυπνο χιούμορ και φυσική  απλότητα, νομίζεις ότι ακούς τη συζήτηση της διπλανής αντροπαρέας. Δεν είναι τυχαίο ότι στο φεστιβάλ του Σαράγεβο η ταινία απέσπασε βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το σύνολο του cast, και όχι για κάποιον από τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένα.

Η ταινία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Λονδίνου και το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.