η αφίσα του cinedoc 2019-2020

Σκηνοθεσία: Stephan Talneau
Documentary | K-14 | FR, GER
Διάρκεια: 97 λεπτά
Χώρος Προβολής: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας — 10/11/2019

CINEDOC KALAMATA με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Τον Νοέμβριο το CineDoc-Kalamata συνεχίζει τις προβολές του με το μουσικό ντοκιμαντέρ του Stephan Talneau, Σάζι – Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης. 

«Ο μοναδικός τρόπος για να είναι αληθινή η μουσική, είναι όταν έρχεται από την ίδια την καρδιά». Την εξερεύνηση αυτή ξεκινάει η μουσικός και τραγουδίστρια Petra Nachtmanova σε ένα ταξίδι δρόμου με μοναδικό συνοδοιπόρο της, το σάζι της, αυτό το μυστηριώδες και μυθικό όργανο που ανοίγει πόρτες και καρδιές.

Από το Βερολίνο ως το Ιράν, η ταλαντούχα μουσικός και τραγουδίστρια αναζητά τι είναι αυτό που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση. Στη διαδρομή συναντά κατασκευαστές μουσικών οργάνων, δάσκαλους μουσικής και οργανοπαίχτες κάνοντας τους πάντα την ίδια ερώτηση: «Θα μου μάθετε ένα τραγούδι που μπορώ να πάρω μαζί μου;».

Το Σάζι – Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης είναι μια ταινία που ταξιδεύει στις παραμεθόριες περιοχές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας για να ανακαλύψει τη δύναμη της μουσικής. Μέσα από το σάζι, αποδεικνύει ότι παρά τη διαφορετικότητά τους, οι λαοί επικοινωνούν και συνδέονται ανά τους αιώνες… μέσα από τις νότες!

Η προβολή του ντοκιμαντέρ γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. 

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους

Μια συνεργασία του Cinedoc Greece, του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου ΕΛλάδος.