Η αφίσα της εκδήλωσης Cinema For All

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβέλας
Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Υβόν Σανσόν, Βασίλης Αυλωνίτης
Διάρκεια: 111 λεπτά
Χώρος Προβολής: Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας — 30/06/2017, 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με την συνεργασία του Διαφοροζώ υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνουν την καθολικά προσβάσιμη υπαίθρια δωρεάν προβολή της ταινίας «Μια ζωή την έχουμε» στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας έναντι Πνευματικού Κέντρου.

Πρόκειται για την μοναδική ρομαντική κομεντί του Γιώργου Τζαβέλλα με τον Δημήτρη Χορν, που αφορά τη ζωή ενός φτωχού και δειλού υπαλλήλου τραπέζης που όταν βλέπει την ερωμένη του αφεντικού του  την ερωτεύεται, αλλά χωρίς ανταπόκριση. Αργότερα, όμως, όταν θα βρεθεί, κατά λάθος, πλούσιος, παίρνει την ζωή στα χέρια του.

Ο χώρος θα διαμορφωθεί ώστε να είναι φιλικός και προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία [ΑμεΑ] / Εμποδιζόμενα Άτομα, ενώ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι σχετικοί φορείς και σύλλογοι ΑμεΑ της πόλης. Η παρουσίαση θα υποστηριχθεί από ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και χειλανάγνωση ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διατεθεί και  σε μεγαλογράμματη γραφή, Braille και QR. Η ταινία έχει καταστεί προσβάσιμη με προτροπή της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία και φέρει την πιστοποίησή της.

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να προλογίσουν οι: 

Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός διευθυντής φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 

Ιάσων Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου

Στάθης Καμβασινός, εκπρόσωπος της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ

Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, Λέκτορας και ερευνήτρια στο πεδίο της Οπτικοακουστικής Προσβασιμότητας και των Τεχνολογιών Μετάφρασης στο University College London και στο Imperial College London, επαγγελματίας υπηρεσιών Οπτικοακουστικής Προσβασιμότητας και μεταφράστρια/localizer.

Θανάσης Παπαντωνόπουλος, παραγωγός προσβάσιμου προγράμματος και πιστοποιημένος ακουστικός περιγραφέας.

Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης , ανάπηρος ακτιβιστής.