Η αφίσα της ταινίας Ο Εύθυμος Κλέφτης

Σκηνοθεσία:  Mario Monicelli
Comedy, Drama | K-12 | IT
Παίζουν: Anna Magnani, Totò, Ben Gazzara
Διάρκεια: 106 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 08/07/2021, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Σε μια Ιταλία που έχει αρχίσει να στηρίζεται ξανά στα πόδια της, έπειτα από τις καταστροφικές συνέπειες της εμπλοκής της στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και, συγκεκριμένα στην Ρώμη, μια μακρινή πλέον παραμονή πρωτοχρονιάς, μας μεταφέρει η ταινία. 

Μεταπολεμικά σύνδρομα, ενοχές, απωθημένα, ανέχεια, δύσκολες στιγμές για πολλές χώρες, όχι μόνον για την Ιταλία. Η Τορτορέλα, μια κομπάρσος των ταινιών εποχής της Τσινετσιτά, ονειρεύεται μια πιο αισιόδοξη καινούργια χρονιά, με χρήματα, δόξα και, έναν άνδρα να την αγαπάει. Ο Ουμπέρτο, βετεράνος μικροαπατεώνας ασφαλιστικών εταιρειών (γνωστός και σαν “ατύχημας”!), και, ηθοποιός φτηνοεπιθεωρήσεων, ονειρεύεται την …Τορτορέλα, αλλά… Ο Λέλο, κλέφτης κατά συνθήκη, ονειρεύεται ένα τέλος καλύτερο από αυτό του πατέρα του, που πέθανε μέσα στην φτώχια και την πείνα. 

Οι τρείς τους θα μπλέξουν σε ένα ντελίριο κωμικωτραγικών καταστάσεων, σε ένα βράδυ παραμονής πρωτοχρονιάς, που θα τους μείνει αξέχαστο και, θα τους σημαδέψει για πάντα. Η αριστουργηματική, δυσεύρετη ταινία του Μάριο Μονιτσέλι, αναδεικνύει μοναδικά την κωμική φλέβα της Άννα Μανιάνι, σε μια καλόκαρδη ταινία που θα σας μείνει στο μυαλό για καιρό.