Η αφίσα της ταινίας «Ένα Αστέρι Γεννιέται»

Σκηνοθεσία: Frank Pierson
Drama, Music | K-12 | USA
Παίζουν: Barbra Streisand, Kris Kristofferson, Gary Busey
Διάρκεια: 139 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 22/11/2023, 21:00
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους, ελεύθερη κάτω των 18

H Esther Hoffman είναι μια νεαρή ταλαντούχα τραγουδίστρια που ονειρεύεται να γίνει διάσημη. Όταν συναντά τον John Norman Howard, έναν αυτοκαταστροφικό ροκ σταρ με προβλήματα εξάρτησης, αρχίζει μια σχέση που θα αλλάξει τις ζωές τους. Καθώς η Esther ανακαλύπτει τη διάσημη πορεία της, ο John βρίσκεται σε πτώση, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.

Το “Ένα Αστέρι Γεννιέται” αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας των Wellman, Conway και Fleming (1937). Eίναι μια ιστορία αγάπης και μουσικής πάνω στις αντιφάσεις της δόξας και του πάθους. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Frank Pierson δημιουργεί μια αληθινή αίσθηση της εποχής και της μουσικής βιομηχανίας, ενώ ο χειρισμός της φωτογραφίας από τον Robert Surtees, με τα ιδιαίτερα πλάνα και τον φωτισμό, αναδεικνύουν τους χαρακτήρες και τη μουσική ερμηνεία. Η Barbra Streisand εντυπωσιάζει με τη φωνή της και την ερμηνεία της, ενώ ο Kris Kristofferson συγκινεί ως ο χαρισματικός μουσικός.

Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το κομμάτι “Evergreen”, ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Καλύτερου Ήχου, ενώ απέσπασε και 5 Χρυσές Σφαίρες, αναγνωρίζοντας την τεχνική επιδεξιότητα της παραγωγής.