Η αφίσα της ταινίας Ευρώπη Το Όνειρο

Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου, Άγγελος Κοβότσος
Documentary | GR
Διάρκεια: 80 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 24/01/2019
Είσοδος ελεύθερη

προβολή παρουσία των συντελεστών

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη φέτος συμμετέχει στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας με την προβολή του ντοκιμαντέρ ΕΥΡΩΠΗ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ (24/1) της Αννέτας Παπαθανασίου και του Άγγελου Κοβότσου.

Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος, και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια “τέλεια”  Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, που τους φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό τους, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις. 

Πρόκειται για ένα ανθρώπινο ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό στο χώρο και στον χρόνο, το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο έμπειρων ντοκιμαντερίστων της Αννέτας Παπαθανασίου και του Άγγελου Κοβότσου, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά την καθημερινότητα των τριών εφήβων επί μια διετία, προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Με στιβαρή αφήγηση και ρυθμικό μοντάζ δείχνουν την αλήθεια πίσω από το όνειρο: μια Ευρώπη που καταρρέει, που έχει από χρόνια παραδοθεί στην οικονομική ύφεση και την μολυσματική ξενοφοβία, που μόνο ονειρική δεν είναι πια.