η αφίσα του Φεστιβάλ Δράμας 2013

Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας – 08/12/2013, 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Το Φεστιβάλ  Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, μετά την φετινή, επιτυχημένη 36η διοργάνωση του, ταξιδεύει στην Καλαμάτα την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., προβάλλοντας με ελεύθερη είσοδο τις βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος.

Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας από τους τρεις εθνικούς θεσμούς στο χώρο του κινηματογράφου – μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Το Φεστιβάλ της Δράμας ξεκίνησε το 1978 ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δράμας, έπειτα από μερικά χρόνια υιοθετήθηκε από τον Δήμο της Δράμας και στα μέσα της δεκαετίας του 80’ από την Πολιτεία.

Τα τελευταία 14 χρόνια το Φεστιβάλ έχει αρχίσει τις περιηγήσεις του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η Καλαμάτα θα αποτελέσει έναν από τους σταθμούς ενός μεγάλου ταξιδιού σε 65 ελληνικές πόλεις και 10 του εξωτερικού, που θα κρατήσει από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η προβολή διοργανώνεται από την κινηματογραφική λέσχη και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ και του Δήμου Καλαμάτας.