Η αφίσα της εκδήλωσης του Φεστιβάλ Δράμας

Χώρος Προβολής: Χώρος Τέχνης Α49 — 14/03/2019
Είσοδος ελεύθερη

Στις 13 Μαρτίου στο Α49 φίλοι της ταινίας μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις βραβευμένες ταινίες του πρόσφατου Φεστιβάλ Δράμας και να έρθουν σε επαφή με το έργο καταξιωμένων δημιουργών και ανερχόμενων καλλιτεχνών που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. 

66 ελληνικές ταινίες διαγωνίστηκαν για τα βραβεία. H ταινία «Αβανος» του Παναγιώτη Χαραμή τιμήθηκε με τον Χρυσό Διόνυσο και 5 ακόμα βραβεία, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Ανδρικής Ερμηνείας για τον Κίμωνα Κουρή, Σκηνικών και το βραβείο της ΕΤΕΚΤ. Στις βραβεύσεις επίσης διακρίθηκαν τα φιλμ: «Εκτορας Μαλό – Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου που βραβεύτηκε με τον Αργυρό Διόνυσο, «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης στο Διεθνές Τμήμα, το «37 Mέρες» της Νικολέτας Λεούση που τιμήθηκε από την ΟΚΛΕ και το «Κιόκου Πριν Ερθει το Καλοκαίρι» του Κωστή Χαραμουντάνη που διακρίθηκε μόνο στα Κίνητρα του EKK.

Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς θεσμούς στο χώρο του κινηματογράφου, και την σπουδαιότερη γιορτή μικρού μήκους στη χώρα μας. 

Η προβολή διοργανώνεται από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας  σε συνεργασία με τον χώρο τέχνης Α49