η αφίσα του 9ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Διάρκεια: 64 λεπτά
Χώρος Προβολής: Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων — 28/07/2016, 19:00
Είσοδος ελεύθερη

filmmakers in music 
(όταν διάσημοι σκηνοθέτες γυρίζουν μουσικά βίντεο κλιπ)

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας έχει την τιμή να επιμεληθεί για το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας,  μια ενότητα μουσικών βιντεο κλίπ με τίτλο filmmakers in music, που έχουν γυρίσει γνωστοί σκηνοθέτες του κινηματογράφου σε μια προσπάθεια να συνδεθεί το μουσικό μήνυμα με την κινούμενη εικόνα.  Στην ενότητα αυτή γνωστοί σκηνοθέτες, όπως ο Λάνθιμος, ο Romain Gavras, ο Antoine Fouqoia και ο Michel Gondry, συναντούν την μουσική της Bjork, του David Bowie, των Rage Against The Machine και των Metallica μεταξύ άλλων.  

Εδώ η κινηματογραφική τέχνη ακολουθεί, υποτάσσει, επιβάλλεται και υποβάλλεται από τις γνωστές μελωδίες αγαπημένων κομματιών, δημιουργώντας μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. 

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. με το Κέντρο Νεών Καλαμάτας και συνδιοργανώνουν η Περιφερεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης μας και αποτελεί την σημαντικότερη και πολυπληθέστερη γιορτή της πόλης.

επιμέλεια: αντώνης κυριακόπουλος, γιώργος παπαδάκος, αντώνης σταυριανέας / filmhouse:  νέα κινηματογραφική λέσχη καλαμάτας