Η αφίσα της ταινίας Πνοή Ζωής

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βερνίκος, Πόλυ Βλάχου
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
01/10/2016, 18:30
Είσοδος ελεύθερη

Η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας  και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συνδιοργανώνουν εκδήλωση-ενημέρωση για τη Φυματίωση (ΤΒC) στις 6.30μ.μ. το απόγευμα της 1 ης Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Η εκδήλωση απευθύνεται στο κοινό και στους υγειονομικούς. Θα κληθούν επίσης, να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς  (πχ. σώματα ασφαλείας, στρατός, εκπαιδευτικοί , εκκλησία κλπ )  τα μέλη των οποίων έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα έκθεσης στην ασθένεια ή και διαχείρισης σχετικών περιστατικών.

Το νόσημα δεν έπαψε ποτέ να απασχολεί την ιατρική κοινότητα της χώρας μας ενώ οι συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τώρα έχουν συχνά ενοχοποιηθεί για την  εμφάνισή του.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από δύο μέρη: 

Α.  επιστημονικό-ενημερωτικό για το νόσημα από επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη φυματίωση  και

Β. προβολή με την υποστήριξη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, της σχετικής με το θέμα ταινίας-ντοκιμαντέρ «Πνοή Ζωής» των Δ. Βερνίκου – Π. Βλάχου, η οποία και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Πανεπιστημιακή  Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι οι συντελεστές της ταινίας.

Θα παρακαλούσαμε  να ενημερώσετε και να παροτρύνετε το προσωπικό σας να συμμετέχει , ώστε η ενημέρωση για τη νόσο να φθάσει σε ακόμα περισσοτέρους συμπολίτες μας .

Βέβαιοι για την ευαισθησία σας , αναμένουμε τη συμμετοχή σας.