Η αφίσα της ταινίας Φτηνά Τσιγάρα

Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης
Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος
Διάρκεια: 87 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 13/08/2015, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Μια αυγουστιάτικη νύχτα στην Αθήνα, ένας σύγχρονος μποέμ φλερτάρει με μια κοπέλα που γνώρισε σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Ταυτόχρονα μας συνοδεύει σε έναν περίπατο στην καθημερινή του ζωή, στα περίεργα και σοφιστικέ στέκια του και μας συστήνει στον ασυνήθιστο περίγυρό του που συχνά θυμίζει καρικατούρες και φιγούρες μπουρλέσκ κωμωδίας.

Τα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη, παρά την παταγώδη αποτυχία της όταν ξεπρόβαλε στη μεγάλη οθόνη το 2000, έχει πάρει πια τη θέση που της αξίζει. Μια  πανέμορφη ταινία, πάνω σε ένα σενάριο γραμμένο απ’ τον ίδιο τον Χαραλαμπίδη με τη γνώριμη πια ποιητική του ματιά, με ατμοσφαιρική και ρεαλιστική προσέγγιση, με εντυπωσιακούς δεύτερους ρόλους, και δεμένη με τη μοναδική φωτογραφία του Ευγένιου Διοσυνόπουλου και την  εξαιρετική μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, είναι αναμφίβολα ένα λαμπερό σημείο της σύγχρονης ελληνικής φιλμογραφίας.

«Είμαι συλλέκτης. Μαζεύω το πιο σκληρό και άγριο πράγμα του κόσμου: στιγμές».

Και τελικά αυτό ακριβώς είναι τα Φτηνά Τσιγάρα: μια συλλογή από στιγμές. Στιγμές από  άδεια τραμ,  στιγμές από διάφανες σακούλες με νερό και χρυσόψαρα , στιγμές σε καρτοτηλέφωνα και σε ερημωμένους δρόμους, στιγμές που κρύβονται μέσα σε γόπες, στιγμές ζωής και έρωτα ….