Η αφίσα της ταινίας Γλυκιά μου Σαμπρίνα

Σκηνοθεσία: Billy Wilder
Comedy, Drama, Romance | K-12 | USA
Παίζουν: Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden
Διάρκεια: 113 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 13/08/2020, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Η Σαμπρίνα Φέρτσαϊλντ που υποδύεται η Όντρεϊ Χέπμπορν, γνώριζε τα πάντα για τους Λάραμπι, μια πλούσια οικογένεια, αφου μεγάλωσε κοντά τους ως  παιδί του σοφέρ της οικογένειας. Κάποια στιγμή, η Σαμπρίνα επιστρέφει από το Παρίσι εντελώς μεταμορφωμένη σε μια εκπληκτικά όμορφη και γοητευτική γυναίκα.

Τα δύο αδέλφια Λάραμπι, ο μικρός, ανώριμος και γυναικάς γοητεύεται από εκείνη αλλά ταυτόχρονα και ο μεγάλος του αδελφός, ο ψυχρός και ιδιότροπος  Λάινους, τον οποίο υποδύεται ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Και η Σαμπρίνα θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στους δύο… Ποιός θα είναι ο τυχερός τελικά; Ποιόν θα διαλέξει η Σαμπρίνα;

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην αφηγηματική ευφυΐα του Μπίλι Γουάιλντερ, ο οποίος ασχολείται με δυο πολέμους (τη μάχη των φύλων και τη μάχη της ευρωπαϊκής φινέτσας και του αμερικάνικου πνεύματος) και αναδεικνύει το έργο, το τρίο και τον καθένα από τους πρωταγωνιστές ξεχωριστά. 

Υποψήφια για Όσκαρ Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Ερμηνειών, η ταινία βραβεύτηκε μόνο για τα κοστούμια της Ίντιθ Χεντ, γεγονός που φαλκιδεύει το εμβληματικό little black dress που σχεδίασε για τη συγκεκριμένη ταινία και ειδικά για την Χέπμπορν ο φίλος της Υμπέρ ντε Ζιβανσί.