Η αφίσα της ταινίας Holy Motors

Σκηνοθεσία: Leos Karax
Παίζουν: Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes
Διάρκεια: 128 λεπτά
Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας — 06/03/2014, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Η ταινία που κέρδισε το Βραβείο Νεότητας στις Κάννες, ξεχώρισε σε αμέτρητα φεστιβάλ παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλονίκης, όπου προβλήθηκε τιμητικά ως ταινία έναρξης, είναι ένα αυτοαναφορικό αστραφτερό τρενάκι που διασχίζει μέσα σε δύο ώρες όλη την ιστορία του κινηματογράφου.

Ο Λεός Καράξ ενορχηστρώνει στο Holy Motors μια απίστευτη σύνθεση από πολύχρωμες εικόνες και καθοδηγεί έναν εκπληκτικό Ντενίς Λαβάν σε μία 24ωρη οδύσσεια στους δρόμους του Παρισιού, μέσα από ένα διαδοχικό παιχνίδι ρόλων και μεταμορφώσεων, ζώντας ταυτόχρονα περισσότερες από μία ζωές. Εγκληματίας, ζητιάνος, νοσταλγός ερωτικής σχέσης, ετοιμοθάνατος, πατέρας, διευθυντής πολυεθνικής, τερατόμορφο πλάσμα, συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται σε έναν άνθρωπο. Όμως, που αρχίζει και που τελειώνει ο κάθε ρόλος και ποια τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασιακή υποκριτική ενός ηθοποιού; Για ποιο λόγο;

Για τη ζωή που είναι σινεμά που είναι ζωή. Για τη χαρά και τον πόνο και το ερωτηματικό. Το Holly Μotors, δεν εξηγείται, βιώνεται. Όπως η ίδια η ζωή. Με αυτή την απίστευτα πλούσια γκάμα συναισθημάτων και εικόνων.