Η αφίσα της ταινίας Ηρωικά Χαμένοι

Ricardo Darín, Luis Brandoni, Verónica LlinásΣκηνοθεσία:  Sebastián Borensztein
Adventure, Comedy, Crime | K-13 | ARG
Παίζουν: Ricardo Darín, Luis Brandoni, Verónica Llinás
Διάρκεια: 116 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 24/06/2021, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Τον Αύγουστο του 2001 μια ομάδα κατοίκων μιας αργεντίνικης κωμόπολης μαζεύει με πολύ κόπο 150.000 δολάρια για να αγοράσει συνεταιριστικά μια παλιά σιταποθήκη. Ένας τραπεζίτης τους πείθει να τα καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό για να μπορέσουν να πάρουν δάνειο και την επόμενη μέρα κηρύσσεται τραπεζικό lockdown. Όταν τα θύματα μαθαίνουν πως πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου, αποφασίζουν να αντιδράσουν.

O Αργεντίνος Σεμπαστιάν Μπορενστέιν συνεργάζεται ξανά με τον Ρικάρντο Νταρίν για μια ανθρωποκεντρική περιπέτεια στη λογική του Κεν Λόουτς, όπου η καταγγελία συναντά τη συναρπαστική αφήγηση, με την τελευταία μάλιστα να δανείζεται ανοιχτά από κλασικές στιγμές του κινηματογράφου – το Πώς να Κλέψετε Ένα Εκατομμύριο Δολάρια του Γουάιλερ στην προκειμένη.

Παράλληλα, οι Ηρωικά Χαμένοι μπαίνουν στη φαρέτρα του αργεντίνικου σινεμά του 21ου αιώνα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εθνικές κινηματογραφίες που αναπτύσσεται με γνώμονα την κοινωνική αφύπνιση αλλά και τον σεβασμό στα κινηματογραφικά είδη και υποείδη.

Εδώ για παράδειγμα, ο σκελετός παραμένει μια ταινία ληστείας, με όλα τα ευρήματα και τις αγωνίες που τη συνοδεύουν, η αιτία όμως και οι ξεχωριστές προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών την αναγάγουν σε μια εναλλακτική καταγραφή πρόσφατης ιστορίας (πολύ επίκαιρη και για εμάς) που έσπασε τα ταμεία στην Λατινική Αμερική.