Η αφίσα της ταινίας Η Λάμψη

Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick
Παίζουν: Jack Nicholson, Shelley Duvall
Διάρκεια: 144 λεπτά
Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας — 13/02/2014, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Η εμμονική τελειομανία και η αριστοτεχνική χρήση πλάνων, τέκνα του ιδιοφυούς Stanley Kubrick, συνδυάστηκαν και στο χώρο των ψυχολογικών θρίλερ παραδίδοντάς μας μία άρτια και πολύπλευρη ταινία, μια από τις καλύτερες του είδους, με εφαλτήριο το ομώνυμο βιβλίο του μετρ του είδους Stephen King.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο συγγραφέας Jack, όπου μαζί με την οικογένειά του έχουν αναλάβει τη συντήρηση ενός κλειστού για το κοινό ξενοδοχείου. Ο γιός του Jack, Danny, διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις, που του δίνουν την ικανότητα να «βλέπει» παρόν και μέλλον και είναι αυτός που θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον ίδιο και τη μητέρα του από τη βραδυφλεγή μεν, μα νομοτελειακή δε, απώλεια της ψυχικής υγείας του πατέρα του. Εικόνες και πλάνα που «οιμώζουν βουβά» στήνονται  με τρόπο που κάνει ακόμη και τον πιο υποψιασμένο να τρομάξει, δημιουργώντας ένα αειθαλές κομψοτέχνημα προορισμένο να τρομάζει κάθε θεατή εις το διηνεκές.

+ μεταμεσονύχτια προβολή με ελεύθερη είσοδο

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 237 — ROOM 237 [2012]
Παρακολουθήστε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ που διερευνά τις πολυάριθμες θεωρίες για τη Λάμψη και τα μηνύματα που τυχόν κρύβει και παρασυρθείτε σε ένα νέο λαβύρινθο όλο παρακάμψεις και αδιέξοδα, με πάμπολλες εισόδους και καμία έξοδο.