Η αφίσα της ταινίας Λεωφορείον ο Πόθος

Σκηνοθεσία: Elia Kazan
Παίζουν: Vivien Leigh, Marlon Brando
Διάρκεια: 122 λεπτά
Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας — 24/04/2014, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Το «Λεωφορείον ο πόθος» του Ελία Καζάν βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ ομότιτλο θεατρικό του έργο του Τένεσι Ουίλιαμς μας μεταφέρει στις φτωχογειτονιές της Νέας Ορλεάνης, στις όχθες του Μισισιπή, υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ και μας διηγείται μια  πικρή και σκληρή ιστορία έρωτα, πάθους και αισθησιασμού.

Η Μπλανς, μια καταθλιπτική δασκάλα, έρχεται να μείνει στο σπίτι της αδελφής της προκαλώντας την εχθρότητα, αλλά και τον κρυφό ερωτικό πόθο του άξεστου συζύγου της.  Όσο περνά ο καιρός, αποκαλύπτονται μυστικά του παρελθόντος της και λόγω της συγκατοίκησης δημιουργούνται εντάσεις και πολλαπλά ξεσπάσματα υποθάλποντας έναν απαγορευμένο και πολύ έντονο ερωτισμό, που αναπόφευκτα βγαίνει στην επιφάνεια.

Η ταινία θεωρείται ένα από τα αξεπέραστα κλασικά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, που συγκινεί βαθιά με την ωμότητα και την τολμηρότητά του, ενώ η  υποκριτική κατάθεση του τότε 27χρονου Μπράντο προξένησε μεγάλη αίσθηση. Η ταινία προτάθηκε για 12 Όσκαρ και κέρδισε 4 (α’ και β’ γυναικείου ρόλου, β’ ανδρικού και ασπρόμαυρης καλλιτεχνικής διεύθυνσης).