Αφίσα της ταινίας Το Λιοντάρι του Χειμώνα

Σκηνοθεσία: Anthony Harvey
Biography, Drama, History | K-12 | USA
Παίζουν: Peter O’Toole, Katharine Hepburn, Anthony Hopkins
Διάρκεια: 134 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 11/01/2023, 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Βρισκόμαστε στο έτος 1183. Η βασίλισσα Ελεονώρα της Ακουϊτανίας, από καιρό εξορισμένη σε κάποιο ξεχασμένο κάστρο, δέχεται την πρόσκληση του βασιλιά Ερρίκου του Β’ να περάσουν μαζί με τα τρία τους παιδιά την ημέρα. Ο απώτερος όμως σκοπός του βασιλιά, είναι να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την οικογένεια του επιδιώκοντας την ενδυνάμωση της δικής του εξουσίας και εμποδίζοντας οποιοδήποτε πιθανό σχέδιο ανατροπής του από τη γυναίκα του ή τους τρεις γιους του,  

Οι σχέσεις μιας βασιλικής οικογένειας αναδύονται από το μελόδραμα του Αντονι Χάρβει, που μετέφερε το ομώνυμο θεατρικό έργο στον κινηματογράφο, με ένταση ως ένα δραματικό ψυχογράφημα μιας δυσλειτουργικής οικογένειας με θαυμάσιες ερμηνείες και υποβλητική μουσική από τον Τζον Μπάρι.

Οι ερμηνείες από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών μεταξύ των οποίων εμφανίζονταν για πρώτη φορά ο Άντονι Χόπκινς και ο Τίμοθι Ντάλτον θεωρούνται από τις επιβλητικότερες που έχουν γίνει. Το έργο προτάθηκε για 7 Όσκαρ και κέρδισε 3: Μουσικής, Σεναρίου και κατά το ήμισυ Γυναικείου Ρόλου, μιας και το άλλο μισό κέρδισε η Μπάρμπρα Στρέιζαν στο μιούζικαλ «Ένα Αστείο Κορίτσι».