Η αφίσα της ταινίας Μια Τρελή Απίθανη Πτήση

Σκηνοθεσία:  Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker
Comedy | K-8 | USA
Παίζουν: Robert Hays, Julie Hagerty, Leslie Nielsen
Διάρκεια: 88 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 15/07/2021, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Λος Άντζελες προς το Σικάγο, μια σειρά από αναπάντεχα προβλήματα θα θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την επιβίωση επιβατών και πληρώματος. Η μοναδική ελπίδα βρίσκεται σε ένα βετεράνο πιλότο με ψυχολογικά τραύματα και ασταθή χαρακτήρα. Πρόκειται για μία ταινία παρωδία, που επικεντρώνεται στις ταινίες καταστροφής, και συγκεκριμένα, στην ταινία του 1957, «Zero Hour!», καθώς επίσης έχει εντάξει στοιχεία κι από την ταινία του 1974, «Airport 1975». 

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ευφυΐα  της ταινίας και η «μέτα-σουρελιστική» της διάθεση είναι αδύνατον να καταγραφούν επακριβώς σε μερικές γραμμές. Οι καρτουνίστικες στιγμές, τα slapstick στοιχεία και οι εξαιρετικές, deadpan ερμηνείες των ηθοποιών διαδέχονται η μία την άλλη μετατρέποντας τον θεατή σε κυνηγό της πιο αστείας σκηνής, αφού τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ εναλλάσσονται με συχνότητα δευτερολέπτων.

Στην ταινία υπάρχει η πρωτιά του πρώτου post-credits στιγμιότυπου στην ιστορία του σινεμά, ξεκίνησε τη δική της σχολή και θεωρείται μία από τις ομόφωνα πιο αναγνωρισμένες κωμωδίες όλων των εποχών. Μεταξύ πολλών διακρίσεων ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητές της για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.