Η αφίσα της ταινίας «Μικρές Κυρίες»

Σκηνοθεσία: Greta Gerwig
Drama, Romance | K-8 | UK
Παίζουν: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh
Διάρκεια: 135 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 29/11/2023, 21:30
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους, ελεύθερη κάτω των 18

Η ταινία «Μικρές Κυρίες» αποτελεί μία συγκινητική αφήγηση που ακολουθεί τη ζωή τεσσάρων νεαρών γυναικών, των αδελφών Μαρτς, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Μέσα από τα κάδρα του φιλμ, το οποίο και αποτελεί την έβδομη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Alcott, θα ξετυλιχθούν οι προσωπικές περιπέτειες των πρωταγωνιστριών ενώ παράλληλα εξερευνώνται θεματικές όπως η αδελφική αγάπη, η φιλία και ο αγώνας για ανεξαρτησία και χειραφέτηση.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και σεναριογράφος Greta Gerwig, που φέτος έγινε γνωστή στα κινηματογραφικά (και όχι μόνο) πέρατα της οικουμένης μέσω της εμπορικής και καλλιτεχνιής επιτυχίας της «Barbie» της, συνεργάζεται με ένα εκπληκτικό επιτελείο ηθοποιών (Meryl Streep, Emma Watson, Timothée Chalamet, Florence Pugh, Saoirse Ronan) αποδίδοντας με λεπτομέρεια την εποχή και τον χαρακτήρα της κάθε αδερφής. Η εξαιρετική φωτογραφία κατέχει μεγάλο ειδικό βάρος στην ταινία και «συνεργάζεται» άψογα με την απαράμιλλη δουλειά στο ενδυματολογικό κομμάτι.

Το φιλμ, μεταξύ πλήθους διεθνών βραβεύσεων και διακρίσεων, απέσπασε έξι πρωτοκλασάτες οσκαρικές υποψηφιότητες (ταινίας, σεναρίου, α ́ και β ́ γυναικείου ρόλου, μουσικής και κοστουμιών) κερδίζοντας το Όσκαρ για τα κοστούμια, πέντε υποψηφιότητες για βραβεία «BAFTA» και δύο για Χρυσές Σφαίρες.