Η αφίσα της ταινίας Το Μυστικό της Σάντα Βιτόρια

Σκηνοθεσία: Stanley Kramer
Comedy, Drama | K-13 | ENG , ITA
Παίζουν: Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi
Διάρκεια: 139 λεπτά
Χώρος Προβολής: Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας — 29/06/2022, 21:30
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το καλοκαίρι του 1943, αμέσως μετά την πτώση της φασιστικής κυβέρνησης της Ιταλίας υπό τον Μπενίτο Μουσολίνι , ο γερμανικός στρατός κινείται για να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην μικρή πόλη της Santa Vittoria το κρασί της η μόνη σημαντική πηγή εισοδήματος . Οι κάτοικοι της πόλης μαθαίνουν ότι οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής θα φτάσουν σύντομα, με σχέδια να κατάσχουν το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού της Santa Vittoria και να το μεταφέρουν στη Γερμανία. Ο κόσμος οργανώνεται υπό την έμπνευση του νέου τους δημάρχου, Italo Bombolini (Anthony Quinn), που μέχρι πριν από μέρες θεωρούνταν μπουμπούνας από όλους στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας του (Anna Magnani), και είχε διοριστεί δήμαρχος μόνο από τους φιλομουσολινικους πολιτικούς της πόλης ως τέχνασμα για να εκτρέψει την οργή του λαού. Στόχος της πόλης πλέον είναι να κρύψει ένα εκατομμύριο μπουκάλια κρασί σφραγίζοντάς τις στοές μιας αρχαίας ρωμαϊκής σπηλιάς πριν από την άφιξη του γερμανικού στρατού.

Το ντελιριακό δίδυμο Κουίν – Μανιάνι επισκιάζει τους πάντες στην αριστουργηματική δυσεύρετη κωμωδία του Στάνλευ Κράμερ, βασισμένο στο ομώνυμο bestseller βιβλίο του Robert Crichton, που κέρδισε τις Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας το 1970 και προτάθηκε για 2 Οσκαρ.