Η Αφίσα της ταινίας Ο Βαρνάβας, η Εντβίνα, η μαϊμού και το Μπογκόμολετς

Σκηνοθεσία: Howard Hawks
Comedy | USA
Παίζουν: Cary Grant, Ginger Rogers, Marilyn Monroe
Διάρκεια: 97 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 19/07/2018, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Με σαφείς αναφορές στη σοφιστικέ κωμωδία Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη (Bringing Up Baby, 1938), ο Χάουαρντ Χοκς προσπάθησε να αναστήσει το πνεύμα της προηγούμενης ταινίας του με τον Κάρι Γκραντ και την Κάθριν Χέπμπορν σε τούτη την κωμωδία του 1952, αντικαθιστώντας τη λεοπάρδαλη με μια μαϊμού. Και σ’ αυτή την κωμωδία ο Κάρι Γκραντ αναλαμβάνει το ρόλο του αφελούς επιστήμονα, ο οποίος κάνει έρευνες για να βρει το ελιξήριο της νεότητας, που πρόκειται να αναζωογωνήσει μεσήλικες τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά. Κι ενώ οι έρευνες του επιστήμονα πέφτουν στο κενό, μια μαϊμού που το σκάει από το κλουβί της, πρόκειται να αναμείξει τυχαία κάποιες χημικές ουσίες δημιουργώντας το ζωμό με τις μαγικές ιδιότητες που ψάχνει απεγνωσμένα ο επιστήμονας. 

Η ταινία καθιέρωσε τη Μέριλιν Μονρόε, ως σέξι πρωταγωνίστρια, τόσο, ώστε ο Χάουαρντ Χοκς να της προτείνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Οι Άνδρες Προτιμούν Τις Ξανθιές (Gentlemen Prefer Blondes, 1953) που σκηνοθέτησε ένα χρόνο αργότερα.

Η Τζίντζερ Ρότζερς όμως υποδύθηκε καλά την Εντβίνα, σε ένα ρόλο που θυμίζει αρκετά εκείνον που είχε στην ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ Τhe Major And the Minor) έλαβε θετικές κριτικές και απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε κωμωδία ή δράμα.