Η αφίσα της ταινίας Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Προβολή παρουσία του σκηνοθέτη:  Γιάννη Οικονομίδη
Comedy, Drama| K-15 | GR
Παίζουν: Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Βασίλης Μπισμπίκης
Διάρκεια: 140 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 10/07/2021, 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς προσγειώνεται για πρώτη προβολή στην πόλη μας, φέρνοντας στο προσκήνιο μια αιματοβαμμένη, κατάμαυρη γκανγκστερική ιστορία, βγαλμένη από το σινεμά των αδερφών Κοέν στο πικρό, πολιτικό και τολμηρό κινηματογραφικό σύμπαν του Γιάννη Οικονομίδη («Σπιρτόκουτο», «Μαχαιροβγάλτης»)

Η Όλγα, σύζυγος ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα αποτελέσματα.

Έρημα καλοκαιρινά τοπία μετατρέπονται σε ζωντανά πεδία μάχης όπου το συγκινητικό συνυπάρχει με το γελοίο και το ξεκαρδιστικό με το τραγικό. Η προσπάθεια των πρωταγωνιστών να ξεφύγουν από το πεπρωμένο θυμίζουν μαύρες κωμωδίες και γλυκόπικρα παλιάς κοπής νουάρ.  

Το αποτέλεσμα είναι καθαρό, ανόθευτο σινεμά, με καλοδουλεμένη πλοκή και στιβαρά πλάνα, το οποίο πατά και με τα δύο πόδια στην ελληνική πραγματικότητα. Εκεί όπου από τα συναισθήματα και τις ιδέες μέχρι την καθημερινή συμπεριφορά και τη χρήση της γλώσσας (σε κανέναν άλλον Έλληνα σκηνοθέτη αυτή δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο), όλα συμμετέχουν σε ένα ατελείωτα κωμικοτραγικό πανηγύρι φτηνής ματαιοδοξίας, σε μια μοναδική ελεύθερη προβολή παρουσία του σκηνοθέτη.