η αφίσα της προβολής Οι Νύμφες του Hindu Kush

Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου
Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας — 13/11/2013, 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 20.00 στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Οι Νύμφες του Hindu Kush» παρουσία της σκηνοθέτιδος Αννέτας Παπαθανασίου. 

Η ταινία, αναφέρεται στις γυναίκες της αρχαίας φυλής των Καλάσα, που ζουν στις κοιλάδες του Ινδικού Καυκάσου στο Πακιστάν και πιστεύουν σε νύμφες, θεούς και ξωτικά. Εκεί ζει και η Σαμίμ, η πρώτη κοπέλα που κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και που έχει ως όνειρό της να δουλέψει με τον Αθανάσιο Λερούνη, πρόεδρο της ΜΚΟ «Έλληνες εθελοντές», έναν εθελοντή που αποδεικνύει ότι δεσμοί δένουν τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και χώρας. Όταν Ταλιμπάν απαγάγουν τον Λερούνη, στις φιλοδοξίες της  Σαμίμ θα εισέλθει ο φόβος και στην φυλή θα τεθεί η δοκιμασία να διατηρήσει  τον ιδιαίτερο πολιτισμό της μέσα από αντίξοες συνθήκες.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ανατολικής Ασίας, SAID, στο Seattle ,  ήταν υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Sichuan TV Festival της Κίνας, ενώ έχει συμμετάσχει σε μεγάλες κινηματογραφικές διοργανώσεις στην Ινδία, την Αυστραλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστρία. 

Η σκηνοθέτις και συμπαραγωγός Αννέτα Παπαθανασίου θα παρουσιάσει την ταινία  και θα προβάλλει στο κοινό την θεματική της νέας, ανολοκλήρωτης, δουλειάς της  «Παίζοντας με την Φωτιά», που εστιάζει στο δράμα των Αφγανών καλλιτεχνών, και κυρίως των γυναικών ηθοποιών. Στην Καμπούλ η υποκριτική τέχνη θεωρείται αναξιοπρεπής και ανήθικη, και οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν πόρνες, γι’ αυτό το λόγο στο «Παίζοντας με την Φωτιά» ξετυλίγονται οι συγκλονιστικές ιστορίες των Αφγανών γυναικών που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αποδοκιμασία. 

Για την ολοκλήρωση της ταινίας, χρησιμοποιείται η πρωτοποριακή συγχρηματοδότηση μέσω crowdfunding  στην σελίδα http://www.indiegogo.com/projects/playing-with-fire–2

Η βραδιά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.