Η αφίσα της ταινίας Ο Κλέψας του Κλέψαντος

Σκηνοθεσία: Mario Monicelli
Παίζουν: Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale
Διάρκεια: 106 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 17/07/2014, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Η ταινία που έδωσε νέα ώθηση στην ιταλική κωμωδία έχει για ήρωες μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης και προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου.

Ο Κλέψας του κλέψαντος του Mario Monicelli κρύβει μικρούς θησαυρούς που αξίζει να αναζητηθούν. Ακολουθώντας τα χνάρια του γαλλικού Rififi ο σκηνοθέτης αντικαθιστά το ιδιαιτερο γαλλικό στυλ των ταινιών δράσης με την εξίσου ιδιαίτερη ιταλική ανατρεπτικότητα, αναζητώντας στο μύθο της τέλειας ληστείας τα υλικά για την ιλαρότερη κωμωδία του ιταλικού σινεμά.

Περισσότερο από μια ταινία απροόπτων το I Soliti Ignoti είναι μια ταινία προσώπων. Συγκεντρώνοντας μερικά από τα ηχηρότερα ονόματα του ιταλικού σινεμά της εποχής όπως ο Vittorio Gassman, o Marcello Mastroianni, o Renato Salvatori, o Toto και φυσικά η Claudia Cardinale, η ομάδα ήταν έτοιμη. Με ερμηνείες που κάλυπταν μια ευρεία γκάμα από το γραφικά κωμικό μέχρι το τραγικό η ταινία αφηγείται μια ιστορία στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν ακριβώς επειδή είναι «γραμμένη» στα ιταλικά.