Η αφίσα της ταινίας Οι Δικοί Μου

Σκηνοθεσία: Roschdy Zem
Drama | K-12 | FRA
Παίζουν: Sami Bouajila, Roschdy Zem ,Meriem Serbah
Διάρκεια: 85 λεπτά
Χώρος Προβολής: Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας — 17/08/2022, 21:30
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους, ελεύθερη κάτω των 18.

H ιστορία του Moussa και του Ryad, δύο αδερφών εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους. Ο μεν ευγενικός, αλτρουιστής και καλός οικογενειάρχης, ο δε τηλεοπτικός παρουσιαστής που κατακρίνεται για τον εγωισμό του από τον περίγυρό του, εκτός από τον αδελφό του που τον θαυμάζει. Μια μέρα ο Moussa πέφτει και παθαίνει διάσειση. Αγνώριστος μετά από αυτό, μιλάει πλέον χωρίς να μασάει τα λόγια του και λέει στους δικούς του τι πραγματικά πιστεύει γι’ αυτούς. Καταλήγει να έρθει σε ρήξη με όλους, εκτός από τον Ryad.

Από όλες τις οικογενειακές σχέσεις που βλέπουμε στις ταινίες, οι αδελφικοί δεσμοί παραμένουν αυτοί που έχουν εξερευνηθεί λιγότερο. Ο πολυπράγμων Γάλλος σκηνοθέτης  Ροσντί Ζεμ , αποκαθιστά αυτή την ανισορροπία με τη γοητευτική, ανεπιτήδευτη αλλά ταυτόχρονα προσωπική με αυτή τη νέα του ταινία. Ένα καλόκαρδο και όμορφα ερμηνευμένο φωτεινό ξέσπασμα διαλόγων, που δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά διανθίζει το είδος του οικογενειακού δράματος με ένα βλέμμα καλοσυνάτο και τρυφερό.

Μια ταινία σκηνοθετημένη και ερμηνευμένη με τόση αγάπη που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πραγματική οικογένεια!