Η αφίσα της ταινίας Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη

Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael
Comedy, Fantasy | BE, FR
Παίζουν: Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve
Διάρκεια: 95 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 17/08/2017, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες, όπου ο Θεός ζεί σε ένα τυπικό διαμέρισμα, μαζί με τη σύζυγό του και τη δεκάχρονη κόρη του, Έα. Όλη μέρα παρακολουθεί την ανθρωπότητα, γεμάτος απογοήτευση για το δημιούργημα του. Η Έα όμως, βλέποντας το καλό μέσα στους ανθρώπους, φεύγει απο το σπίτι με σκοπό να διαδώσει μία Νέα Καινή διαθήκη, μπλέκοντας σε απίθανες κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη αποτελεί μια υπέροχη μαύρη κωμωδία, σε σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη. Χωρίς να προσβάλλει κανένα θρησκευτικό πιστεύω, δίνει μια διαφορετική οπτική στον χριστιανισμό και στη σημερινή πίστη. Μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, χαρίζει απλόχερα ένα πρωτότυπο μηνύμα, γεμάτο αγάπη, συμπόνοια, αστείες ατάκες και ανθισμένους ορίζοντες.

Η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση του Βελγίου για τα Βραβεία Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα το 2016. Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία σε φεστιβάλ ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Όστιν και τα Βραβεία Σεναρίου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία Magritte.