Η αφίσα της ταινίας Η Πόλη του Φόβου

Σκηνοθεσία: Alain Berbérian
Comedy, Horror | K-12 | FRA
Παίζουν: Chantal Lauby, Alain Chabat, Dominique Farrugia
Διάρκεια: 100 λεπτά
Χώρος Προβολής: Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας — 27/07/2022, 21:30
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18

Ένα θρίλερ δεύτερης κατηγορίας πρόκειται να προβληθεί στο Φεστιβάλ Καννών, αλλά οι προβολές της ταινίας συνοδεύονται από τη δολοφονία του εκάστοτε μηχανικού προβολής από έναν μυστηριώδη άντρα, με σφυρί και δρέπανο, ακριβώς όπως συμβαίνει στην ταινία. Η εκπρόσωπος τύπου εκμεταλλεύεται την ανέλπιστη διαφήμιση της κακοφτιαγμένης ταινίας φέρνοντας στις Κάννες τον πρωταγωνιστή της ταινίας για να βρει τον δολοφόνο.

Το “La Cité de la Peur” είναι μια γαλλική κωμωδία του 1994 που σηματοδοτεί την είσοδο του τρίου Les Nuls (Chabat, Farrugia, Lauby) στον κινηματογράφο. Σκηνοθετημένη από τον Alain Berbérian, η ταινία αποτελεί έναν έξυπνο συνδυασμό από τοποθετήσεις και παρωδίες που αναφέρονται στον κινηματογράφο και την κουλτούρα της εποχής της, συνδυάζoντας το γαλλικό χιούμορ με τον αυτοσαρκασμό. Η ανεπιτήδευτη προσέγγιση των πρωταγωνιστών και η εκρηκτική χημεία που αναπτύσσουν μεταξύ τους προσφέρει ατελείωτο γέλιο με τις αστείες καταστάσεις, τα παιχνίδια λέξεων και τις απρόοπτες γκάφες των χαρακτήρων.

Παρόλο που το “La Cité de la Peur” δεν είχε ιδιαίτερη εισπρακτική επιτυχία και δεν βραβεύτηκε με κάποιο γνωστό βραβείο, έχει κατακτήσει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των θεατών και έχει γίνει ένας μικρός καλτ κινηματογραφικός θησαυρός, που έχει θέση στις καλύτερες γαλλικές κωμωδίες  όλων των εποχών.