Η αφίσα της ταινίας Ρόκυ Xόρορ Σόου

Σκηνοθεσία: Jim Sharman
Παίζουν: Tim Curry, Susan Sarandon
Διάρκεια: 100 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 23/02/2017, 23:45
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ένα νεαρό ζευγάρι, ο Μπραντ και η Τζάνετ, βρίσκονται αποκλεισμένοι στη βροχή ύστερα απο μια  βλάβη στο αυτοκίνητό τους. Προκειμένου να καλέσουν βοήθεια, χτυπούν το κουδούνι ενός ερημικού κάστρου. Έκει έρχονται αντιμέτωποι με τον Δόκτωρ Φράνκ Φούρτερ και τους παράξενους  ακολούθους του, οι οποίοι διοργανώνουν το Ετήσιο Συνέδριο τους. Έτσι ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη μυστήριο, χορό, μουσική και…..παρεξηγήσεις παντός τύπου.

Το Rocky Horror Picture Show, βασισμένο σε ενα μιούζικαλ-δημιούργημα του Richard O’Brien, αποτελεί την επιτομή του cult κινηματογράφου. Οι περίεργοι χαρακτήρες και τα αλλόκοτα κουστούμια συναντούν τα πολύπλοκα χορευτικά και τις αλλοπρόσαλλες, ξεκαρδιστικές καταστάσεις, και καταφέρνει να παντρέψει αρμονικά την επιστημονική φαντασία με το μιούζικαλ.

Η ταίνια προβάλλεται ακόμα και σήμερα, 40 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, και συνεχίζει να συναρπάζει τους θεάτες, ενώ αναφέρεται πάντα πρώτη στις κορυφαίες καλτ ταινίες όλων των εποχών. Επάξια, έχει κερδίσει μια θέση στο Hall of Fame της Αμερικανικής Ακαδημίας Ταινιών