Η αφίσα της ταινίας Συνειδητή Ζωή

Σκηνοθεσία: Richard Linklater
Παίζουν: Ethan Hawke, Trevor Jack Brooks
Διάρκεια: 99 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 14/04/2016, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ένας ανώνυμος νεαρός άνδρας σε μια ακαθόριστη κατάσταση ονείρου ή διαύγειας αρχικά παρατηρεί και αργότερα συμμετέχει σε φιλοσοφικές αναζητήσεις για την πραγματικότητα, την ελεύθερη βούληση, τη σχέση του καθενός με τους άλλους, το νόημα της ζωής. 

Στην πορεία η ταινία αγγίζει θέματα όπως ο υπαρξισμός, η πολιτική, η θεωρία του κινηματογράφου κ.λ.π. Μέσα από τις απόψεις τους παρελαύνουν ο Σαρτρ, ο Λόρκα, ο Φίλιπ Ντικ, μηδενιστές, μεταμοντέρνοι ζεν τύποι και αρκετοί ακόμα… Μέχρι το τέλος, ο πρωταγωνιστής αισθάνεται παγιδευμένος μέσα στο όνειρό του που χωρίζεται μόνο από ατέλειωτες ψευδείς αφυπνίσεις. Η τελική συνομιλία του ίσως τον βοηθήσει να κατανοήσει τα νοήματα της συνείδησης ως μέρος του φαντασιακού.

Το Waking Life αποτελεί μια μοναδική κινηματογραφική εξερεύνηση στο βασίλειο των ονείρων και της φιλοσοφίας που τα περιβάλλει. Η αισθητική αναπαράσταση των ονείρων με την τεχνική του Rotoscoping –μια μορφή «ξεπατικωτούρας» με animation πάνω σε αληθινά πλάνα- δημιουργεί με τον πλέον πρωτότυπο και όμορφο τρόπο την ονειρική και ψυχεδελική ατμόσφαιρα που απαιτεί η ταινία.