Η αφίσα της ταινίας Ο Σκαθαροζούμης

Σκηνοθεσία: Tim Burton
Comedy, Fantasy | USA
Παίζουν: Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton
Διάρκεια: 92 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 27/12/2018, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ένα νεαρό ζευγάρι, ο Adam και η Barbara, πεθαίνουν ξαφνικά στον δρόμο για το εξοχικό τους και χωρίς να το καταλάβουν γίνονται φαντάσματα στο ίδιο τους το σπίτι. Θέλοντας να διώξουν τους καινούργιους ένοικους, καλούν τον Σκαθαροζούμη, ένα φάντασμα που ειδικεύεται στο να τρομοκρατεί τους ζωντανούς, χρησιμοποιώντας παράλογες μα ξεκαρδιστικές μεθόδους.

Ο Τιμ Μπάρτον, γνωστός στο κοινό για το ιδιαίτερο κινηματογραφικό στυλ του, συνδυάζει το μακάβριο μοτίβο της ταινίας με φανταχτερά κοστούμια, απίθανο soundtrack (δια χειρός του υπέροχου Danny Elfman), έντονα makeup, μοναδικά χορευτικά και ξεκαρδιστικές σκηνές, με κύριο άξονα την ερμηνεία του Michael Keaton στον ρόλο του Σκαθαροζούμη, χαρίζοντας στο κοινό μια ταινία ορόσημο στην κινηματογραφική ιστορία.

Η ταινία κέρδισε το Oscar Καλύτερου Μακιγιάζ, 3 Saturn Awards (Καλύτερο Μακιγιάζ, Καλύτερη Ταινία Τρόμου και Β Γυναικείος Ρόλος) και ήταν υποψήφια για 2 Βραβεία BAFTA (Καλύτερο Μακιγιάζ και Καλύτερα Ειδικά Εφέ). Φέτος κλείνουν 30 χρόνια από την πρώτη προβολή του Σκαθαροζούμη.