Η αφίσα της ταινίας Στην Παγίδα του Νόμου

Σκηνοθεσία: Jim Jarmusch
Παίζουν: Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni
Διάρκεια: 107 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 23/02/2017, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Δύο αθώοι φυλακίζονται χωρίς να φταίνε, και καταλήγουν στο ίδιο βρώμικο κελί στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί αποφασίζουν πως αν και δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον, με τη βοήθεια ενός περίεργου συγκρατούμενου που μιλάει μόνο σπαστά αγγλικά, θα πρέπει να αποδράσουν. Έτσι, η ταινία ακολουθεί αυτή την παράξενη “κομπανία”, μέσα απο πολλές ξεκαρδιστικές περιπέτειες, στο ταξίδι προς την ελευθερία.

Πρόκειται για την τρίτη ταινία του Jarmusch, αλλά διακρίνεται ξεκάθαρα το σκηνοθετικό στυλ που τον έχει κάνει αγαπημένο στο κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Επικεντρώνοντας την ταινία στην αλληλεπίδραση μεταξύ των πρωταγωνιστών, καταφέρνει να φέρει στο προσκήνιο το ταλέντο τους αλλά και να ξεφύγει απο τα διάφορα κλισέ των ταινιών απόδρασης, χαρίζοντας στον cult κινηματογράφο ένα ακόμα διαμαντάκι.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1986 και στα Independent Spirit Awards το 1987, και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Bodil Awards το 1988, καθώς και την 2η θέση στα Βραβεία της Αμερικανικής Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.