Η αφίσα της ταινίας Στον Ιούλιο

Σκηνοθεσία: Fatih Akin
Παίζουν: Moritz Bleibtreu, Christiane Paul
Διάρκεια: 99 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 07/07/2016, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Βρισκόμαστε στο Αμβούργο στην αρχή του καλοκαιριού. Ο Ντάνιελ, ένας λιγάκι αφελής δάσκαλος, αγοράζει απο την Ιουλία, μια πλανόδιο έμπορο κοσμημάτων, ένα δαχτυλίδι και μία πρόβλεψη: το δαχτυλίδι αυτό θα τον οδηγήσει στη γυναίκα των ονείρων του. Οταν το ίδιο βραδυ γνωρίσει τη Μελέκ, η οποία την επόμενη ημέρα πετάει για Κωνσταντινούπολη, αρχιζει να πιστεύει πως η «προφητεία» βγήκε αληθινή. ‘Ετσι λοιπόν, με συνταξιδίωτη την Ιουλία, ξεκινάει ένα τρελό ταξίδι μεσα στην Ευρώπη με σκοπό να την ξαναδεί και να της ομολογήσει τον έρωτά του.

Το Im Juli πρόκειται για μία ανάλαφρη ρομαντική κομεντί, η οποία σε συνδυασμό με τις υπέροχες τοποθεσίες, τα καλοκαιρινά σκηνικά και τα συνεχόμενα κωμικά ευτράπελα, συνθέτουν ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι, στο οποίο ο καθένας μας θα ήθελε να λάβει μέρος.

Η ταινία έχει κερδίσει Βραβείο Καλύτερου Αντρικού Ρόλου για τον Moritz Bleibtreu στο German Film Awards, καθώς και Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Fatih Akin στο Tromso International Film Festival το 2001.