Η αφίσα της ταινίας Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων

Σκηνοθεσία: Hayao Miyazaki
Παίζουν: Daveigh Chase, Suzanne Pleshette
Διάρκεια: 125 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 21/04/2016, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Η ταινία ανοίγει παρουσιάζοντας  ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, την Chihiro. Κατα την διάρκεια ενός ταξιδιού με τους γονείς της, χάνει τον δρόμο της, καταλήγοντας σε μία φανταστική διάσταση, όπου διάφορα πνεύματα και πλάσματα της Ιαπωνικής μυθολογίας, μαζεύονται για να χαλαρώσουν. Εκεί, ανήμπορη να επιστρέψει μόνη της στον πραγματικό κόσμο, με την βοήθεια του Haku, μπλέκεται σε απίστευτες καταστάσεις.

Η ταινία αποτελεί την πίο γνωστή ταινία του Ιάπωνα δημιουργού, ο οποίος  θεωρείται ένας απο του μέτρ του animation. Συνδυάζoντας έντονες εικόνες, ξεκαρδιστικές αλλά και λυπητερές καταστάσεις, με μουσική συνοδεία απο την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκυο, ο θεατής ταξιδεύει σε ένα φανταστικό κόσμο. Εκεί, τα μυνήματα που θέλει να περάσει η ταινία, μεταξυ των οποίων το ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωση, η κατάσταση της σύγχρονης κοινωνίας και η οικολογική συνείδηση, παρουσιάζονται με ευχάριστο και ευκολονόητο τροπο.

Το Spirited Away, συγκαταλέγεται στις 100 ταινίες που κάποιος πρεπει να δει πριν την Ηλικία των 14, και έχει κερδίσει μεταξύ άλλων: 

  • Όσκαρ Καλύτερης Τανίας Κινουμένων Σχεδιων (2003)
  • Χρυσή Αρκούδα Φεστιβάλ Βερολίνου (2002)
  • Βραβεία Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερης Μουσικής Ιαπωνικής Ακαδημίας (2002), 
  • καθώς επίσης πλήθος βραβείων σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανα τον κόσμο.