Η αφίσα της ταινίας οι Τέλειοι Ξένοι

Σκηνοθεσία: Paolo Genovese
Comedy, Drama | IT
Παίζουν: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini
Διάρκεια: 97 λεπτά
Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 27/06/2019, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Επτά μακροχρόνιοι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι του ενός, για δείπνο. Οταν αποφασίσουν να παίξουν ένα παιχνίδι και να μοιραστούν μεταξύ τους το περιεχόμενο κάθε μηνύματος, email και κλήσης που λαμβάνουν, πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται.

Προδοσίες και μικρές απάτες, αθώες αυταπάτες και τα πιο κρυμμένα μυστικά, όλα έρχονται στο φως, σε μια βαθιά κάθαρση που συγκλονίζει εκ βαθέων τις ζωές των εφτά ατόμων, κάνοντάς τους να φανούν «τελείως ξένοι» μεταξύ τους. Αλλά το έσχατο αποτέλεσμα, πέρα από την πρόκληση του “επιτραπέζιου παιχνιδιού” της μόδας, είναι: αν η αλήθεια επιπλεύσει μέσω οποιασδήποτε οδού, θα ήταν προτιμότερη η υποκρισία της διπλοπροσωπίας της ζωής μας; Θα είμαστε αρκετά δυνατοί να αντιμετωπίσουμε αλήθειες που θα μας πληγώνουν, ή θα προτιμήσουμε μάλλον να τις αγνοήσουμε, αν και να τις υποπτευθούμε, για να εγγυηθούμε “για το καλό της ειρήνης” μια ισορροπία συμβιβασμού με τις ενοχές των άλλων, δεδομένου ότι και μείς δεν απαλλασσόμαστε;

To «Perfetti Sconosciuti» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της Ιταλίας έχοντας κερδίσει 2 «ιταλικά Όσκαρ» (βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο), Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου, ενώ ήταν υποψήφια στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείας Ερμηνείας. 

Η προβολή εντάσσεται στο πρόγραμμα Άρωμα Ιταλίας – 5ο Περιοδεύων αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο που συνδιοργανώνεται από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ της Λέρου στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Italia_Ελλάδα 2019.

Το Tempo Forte είναι μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με Ιταλικούς και Ελληνικούς Φορείς, Ιδρύματα, καλλιτέχνες και φίλους της Κουλτούρας για να φέρει «περισσότερα Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερα Ελλάδα στην Ιταλία». Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την πρόξενο κα. Μαργαρίτα Bovicelli για την πολύ σημαντική συμβολή της.