
Προβολή το Αλάτι της Γης στην 1η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση Καλαμάτας της Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – ΦΟΚΑΛ – είσοδος ελεύθερη
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι με τον κορυφαίο φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο (Sebastião Salgado) στο ανθρώπινο τοπίο και την ψυχή της φύσης. Για 50 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδευε σε κάθε ήπειρο καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος ανθρώπων διαφορετικών φυλών και εθνικοτήτων, αναζήτησε παρθένα σημεία του πλανήτη, άγρια χλωρίδα και πανίδα και αποθανάτισε μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία, σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς της Γης.
Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του Βιμ Βέντερς (Buena vista social club, Pina).
Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
- Υποψήφιο για ΟΣΚΑΡ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015
- ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Un certain regard» Φεστιβάλ Καννών 2014
- ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2014
Τρίτη 23/09 19.00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.